Mainos

Al-Sadrin joukkojen määrä alkaa luopua aseistaan

Mahdi-armeijan on määrä aloittaa tänä aamuna aseidensa luovuttaminen irakilaispoliiseille. Irakin hallitus on luvannut suunnata 500 miljoonaa dollaria Sadrin kaupunginosan jälleenrakentamiseen Bagdadissa.

Radikaalin shiiajohtajan Moqtada al-Sadrin joukkojen on määrä alkaa tänään luovuttaa aseitaan irakilaispoliiseille Bagdadissa Sadrin kaupunginosassa. Viikonloppuna solmitun sopimuksen mukaisesti kapinallisilla on viisi päivää aikaa luopua aseistaan.

Irakin hallitus on luvannut 500 miljoonaa dollaria kaupunginosan jälleenrakennukseen, kertoi hallituksen turvallisuusneuvonantaja Kassim Daoud. Jo ennestään pahoin slummiutunut Sadr on tuhoutunut amerikkalaisjoukkojen ja kapinallisten taisteluissa.

Vastineeksi aseiden luovutuksesta al-Sadrin johtama Mahdin armeija on kertonut hallituksen suostuneen sen jäsenten armahtamiseen. Daoud vahvisti tiedon mutta sanoi armahduksen koskevan vain niitä, joita ei epäillä mistään rikoksesta.

Irakin väliaikainen hallitus toivoo, että nyt aikaansaatu aseriisuntasopimus johtaa vastaavanlaisiin sopimuksiin myös muissa kapinapesäkkeissä ennen tammikuuksi kaavailtuja vaaleja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.