Mainos

Al-Sadr uhkaa itsemurhaiskuilla

Al-Sadrin mukaan shiiakapinalliset turvautuvat itsemurhaiskuihin, mikäli liittouman joukot tunkeutuvat pyhiin kaupunkeihin. Kerbalassa ainakin kymmenen loukkaantui al-Sadrin kannattajien ja liiittouman joukkojen välisissä yhteenotoissa.

Irakilainen shiiajohtaja Moqtada al-Sadr uhkasi tänään miehitysjoukkoja itsemurhaiskuilla, jos Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot tunkeutuvat shiialaisten pyhiin kaupunkeihin.

- Jos meidän on pakko puolustaa kaupunkejamme, turvaudumme itsemurhaoperaatioihin ja muutumme ihmisaikapommeiksi, jotka räjähtävät heidän kasvoilleen, al-Sadr sanoi rukoustilaisuudessa Kufassa, joka sijaitsee pyhän Najafin kaupungin ulkopuolella.

Amerikkalaiset ovat etsintäkuuluttaneet al-Sadrin epäiltynä osallisuudesta shiialaisen kilpailijansa murhaan. Al-Sadr on pysytellyt Kufassa sen jälkeen kun amerikkalaisjoukot aloittivat Najafin piirityksen.

Al-Sadrin mukaan shiiat ovat toistaiseksi pidättäytyneet itsemurhaiskuista. Heillä on kuitenkin al-Sadrin mukaan tarpeeksi välineitä ja niitä, jotka ovat valmiit tekemään itsemurhaiskuja. Toisessa shiiamuslimien pyhässä kaupungissa Kerbalassa ainakin kymmenen ihmistä haavoittui yhteenotossa al-Sadrin kannattajien ja liittoutuman joukkojen välillä.

Bulgarialaissotilas kuoli Kerbalassa

Kerbalan taisteluissa kuoli tänään liittoutumaan kuuluva bulgarialainen sotilas. Bulgarian viranomaiset vahvistivat, että bulgarialainen sotilasosasto oli joutunut väijytykseen ja että osastoa oli tulitettu konepistoolein ja singoin.

Juuri sotilasliitto Natoon liittynyt Bulgaria on lähettänyt Irakiin 450 sotilasta, jotka palvelevat puolalaisen komentajan alaisuudessa Kerbalassa. Joulukuussa Kerbalassa kuoli pommi-iskussa viisi bulgarialaista sotilasta. Viisi kansanedustajaa on esittänyt Bulgarian parlamentissa maan joukkojen vetämistä Irakista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.