Mainos

Al-Sadr kehotti jättämään espanjalaisjoukot rauhaan

Espanjan päätös vetää maan sotilaat mahdollisimman pian Irakista on saanut aikaan posittivisia kommentteja radikaalilta shiiajohtajalta ja EU:n komission puheenjohtajalta Romano Prodilta.

Radikaali shiiajohtaja Moqtada al-Sadr on kehottanut joukkojaan lopettamaan hyökkäykset espanjalaisjoukkoja vastaan Irakissa, koska maa on luvannut vetäytyä Yhdysvaltain johtamasta liittoumasta.

- Hyökkäykset espanjalaisjoukkoja vastaan tulisi lopettaa, koska joukot ovat palaamassa maahansa eivätkä jatka hyökkäystä Irakin kansaa vastaan, sanottiin al-Sadrin toimiston Najafissa antamassa lausunnossa.

EU-komission puheenjohtaja Romano Prodi tukee Espanjan päätöstä vetää joukkonsa Irakista.

- Tällä päätöksellä Espanja on palannut samoille linjoille meidän kanssamme, Prodi sanoi toimittajille viitaten Italian kantaan, jonka mukaan myös italialaisjoukot vedetään Irakista ellei operaatiota siirretä YK:n vastuulle.

Komission tiedottaja Reijo Kemppinen ei heti Prodin kommenttien jälkeen osannut suoraan sanoa, onko kyse myös EU:n kannasta. Kemppinen totesi uutistoimisto Reutersille ainoastaan, että Prodin aikaisemmat kommentit, joissa joukkojen vetämistä ei pidetty niin hyödyllisenä, "ovat edelleen voimassa".

Espanjan tuore pääministeri Jose Luis Zapatero ilmoitti eilen, että espanjalaissotilaat vedetään Irakista niin pian kuin mahdollista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.