Mainos

Al-Qaidan videoarkisto löytyi

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN on saanut käsiinsä al-Qaida-terroristijärjestön videoarkiston.

Kaikkiaan 64 videokasetin kokoelma kuvaa al-Qaidan toimintaa yli vuosikymmenen ajalta. CNN mukaan videoilla on ennen näkemätöntä kuvamateriaalia Osama bin Ladenista ja hänen lähimmistä avustajistaan.

Nauhoille on tallennettu myös pätkiä terroristien harjoituksista. Osassa videoista muun muassa opastetaan tekemään räjähteitä helposti hankittavista materiaaleista. Toisissa taas tehdään myrkkykaasukokeita koirilla.

Useimmat videot on kuvattu ennen syyskuun 11. päivän iskua. Yhdellä niistä on CNN:n mukaan kuitenkin myös uutiskatkelmia New Yorkin ja Washingtonin iskuista. Televisiokanava CNN kertoi näyttäneensä nauhat useille asiantuntijoille.

Nauhat vain sisäpiirin käyttöön

Terrorijärjestön toimintaan perehtynyt Rohan Gunaratna sanoo uskovansa, että nauhat on tarkoitettu ainoastaan al-Qaidan jäsenten katsottaviksi ja että taltioinnin tarkoituksena on ollut ennen kaikkea ikuistaa nauhalle terroristijärjestön historia.

CNN:n kirjeenvaihtaja Nic Robertson kertoi saaneensa videokasetit afganistanilaiselta lähteeltä. Tämän mukaan nauhat olivat löytyneet talosta, jossa Osama bin Laden oli aiemmin oleillut. Talo sijaitsee syrjäisessä, sodan repimässä kylässä noin 17 tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista Kabulista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.