Mainos

Al-Qaida yrittää vedota englantia puhuviin muslimeihin

Terroristijärjestö al-Qaida on julkaissut ensimmäisen englanninkielisen verkkolehtensä. Inspire-niminen propagandalehti sisältää muun muassa artikkelin "How to make a bomb in the kitchen of you Mom" ("Kuinka voit valmistaa pommin äitisi keittiössä").

Lehden tarkoitus on helpottaa terroristien värväämistä Yhdysvalloissa ja Euroopassa, kertoo Daily Mail.

Asiantuntijat ovat arvioineet, että al-Qaida yrittää laajentaa otettaan ulkomailla samaan aikaan kun sen ydin Lähi-Idässä heikkenee.

- Lehti tavoittelee selvästi seuraavaa Fort Hoodin murhaajaa tai Times Squaren pommittajaa, entinen CIA-upseeri Bruce Riedel sanoo.

Hän viittaa tapauksiin, joissa arabitaustainen Yhdysvaltain kansalainen iski maanmiehiään vastaan.

Fort Hoodin ammuskelussa Yhdysvaltain maavoimien psykiatri, majuri Nidal Malik Hasan avasi tulen Fort Hoodin sotilastukikohdassa Texasissa. Hän tappoi 13 ihmistä ja haavoitti 30.

Toukokuun alussa New Yorkin Times Squarelta löytyi autopommi, joka olisi räjähtäessään tappanut useita. Tapauksesta pidätettiin pakistanilaista alkuperää oleva Yhdysvaltain kansalainen.

Lehden lanseeraus ei mennyt putkeen

Tiistaina julkaistu lehti ei ole kuitenkaan tavoittanut kohderyhmäänsä al-Qaidan toivomalla tavalla.

Lehden piti olla 67-sivuinen, mutta jihadistisivustoja seuraavan SITE:n mukaan kolmea ensimmäistä sivua lukuun ottamatta lehti oli tietokonekoodia.

Lehti lupaa kannessaan myös Yhdysvalloissa syntyneen uskonoppineen Anwar al-Awlakin "May our souls be sacrificed for you"-otsikoidun artikkelin, jota ei kuitenkaan pysty lukemaan.

al-Awlaki asuu nykyisin Jemenissä, ja hänen uskotaan olevan yksi lehden puuhamiehistä. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan al-Awlaki on mies monien Yhdysvaltoihin suuntautuvan terrorisuunnitelman takana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.