Mainos

Al-Qaida vaarallisempi kuin koskaan

Yhdysvaltain johdolle laaditun raportin mukaan al-Qaida on Yhdysvaltain sotilaallisista toimista huolimatta vahvistunut. Demokraattisenaattorin mielestä Bush on keskittynyt toimissaan liikaa Irakin sotaan. Yhdysvaltain kongressi äänestää tänään joukkojen vetämisestä Irakista.

Terroristiverkosto al-Qaida on tällä hetkellä vahvempi kuin koskaan syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen, käy ilmi Yhdysvaltain poliittiselle johdolle laaditusta turvallisuusanalyysista. Salaisesta raportista kertoo amerikkalainen CNN-televisiokanava.

Raportin mukaan al-Qaida on Yhdysvaltain sotilaallisista toimista huolimatta vahvistunut ja löytänyt itselleen piilopaikkoja Pakistanista.

Yhdysvaltain kongressissa eilen puhunut CIA:n tiedustelujohtaja John Kringen oli samoilla linjoilla kuin julkisuuteen vuotanut raportti.

- He (al-Qaida) näyttävät asettuneen varsin hyvin turvapaikkoihinsa Pakistanin syrjäseuduilla. Olemme havainneet lisääntynyttä koulutusta, rahaliikennettä ja viestintää, Kringen sanoi kongressissa.

Kringenin puheeseen vastannut demokraattisenaattori Harry Reid kritisoi puheenvuorossaan sitä, että presidentti George W. Bush on itsepäisesti sitonut Yhdysvaltain sotilasvoimat Irakiin ja jättänyt maan todelliset viholliset Afganistanissa ja Pakistanissa vähemmälle huomiolle.

Irak-taistelu kiihtyy Yhdysvaltain kongressissa

Yhdysvaltain kongressi voi saada käsiinsä vielä tänään presidentti Bushin selvityksen Irakin sodan tilasta.

Raportissa ei tiettävästi kerrota merkittävästä edistyksestä Irakin rauhoittamisessa.

Sodan jatkoa puivan edustajainhuoneen on määrä äänestää tänään laista, jonka mukaan USA vetäisi joukkonsa Irakista ensi vuoden huhtikuun loppuun mennessä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.