Mainos

Al-Qaida uhkaili länttä pyhällä sodalla

Irakin Basrassa mielenosoittajat polttavat länsimaiden lippuja ja vaativat paavia kansainväliseen tuomioistuimeen.

Al-Qaida-verkosto on uhannut pyhällä sodalla, joka jatkuu kunnes länsi on lyöty. Uhkaus julkistettiin islamistien käyttämällä verkkosivustolla.

- Sanomme ristin palvelijalle (paaville): odota tappiota. Sanomme vääräuskoisille ja tyranneille: odottakaa kärsimystä. Tulemme jatkamaan pyhää sotaamme. Emme lopeta ennen kuin yhtenäisyyden lippu liehuu kaikkialla maailmassa, lausunnossa sanottiin.

- Tulemme murskaamaan ristin. Teillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin islam tai kuolema. Tulemme valloittamaan Rooman samalla tavalla kuin kuin valloitimme Konstantinopolin.

Paavi Benedictus XVI viittasi Saksan-vierailunsa aikana pitämällään luennolla islamin uskoon ja väkivaltaan siteeraamalla 1300-luvulla elänyttä Bysantin keisaria.

Irakissa mielenosoitus paavia vastaan

Irakissa sadat ihmiset ovat tänään osoittaneet mieltään maan eteläisessä Basran kaupungissa paavia vastaan.

Ajatollah Mahmud al-Hassania seuraavat mielenosoittajat ovat polttaneet mm. Saksan ja Yhdysvaltojen lippuja. Mielenosoittajien joukko sanoo tuomitsevansa paavin puheet loukkaavina islamia kohtaan ja vaatii paavia kansainväliseen tuomioistuimeen.

Paavi pyysi eilen perinteisen sunnuntaisiunauksen yhteydessä anteeksi muslimeille aiheuttamaansa närkästystä ja sanoi, ettei kyseessä ollut hänen henkilökohtainen mielipiteensä. Monet muslimiyhteisöt ottivat anteeksipyynnöt vastaan. Vatikaani on tänään ryhtynyt toimiin paavin luennon julkaisemiseksi koko laajuudessaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.