Mainos

Al-Qaida teloitti britin

Al-Qaidan Pohjois-Afrikassa toimiva siipi kertoo teloittaneensa brittiläisen panttivangin. Järjestö sanoo teloittaneensa Edwen Dyerin, koska Britannian hallitus ei ole vastannut sen vaatimuksiin.

- Dyer tapettiin 31. toukokuuta, sillä Britannia ei ole vastannut vaatimuksiimme eikä siis tunnu välittävän omista kansalaisistaan, sanottiin järjestön tiedotteessa.

- Nyt Britannian kansalainen sai maistaa pienen palan siitä, mitä viattomat muslimit kokevat joka päivä ristiretkeläisten ja juutalaisten käsissä, tiedotteessa jatketaan.

Dyer siepattiin Nigeriassa, mutta hänen uskotaan olleen vankeusaikansa Malissa.

Al-Qaida oli asettanut määräajaksi 21. toukokuuta. Tähän mennessä järjestö vaati vapauttamaan palestiinalaisen Abu Qatadan, jota on pidetty Osama bin Ladenin luottomiehenä.

Huhtikuussa Al-Qaida sieppasi kuusi panttivankia, joista neljä on jo vapautettu aiemmin. Järjestön hallussa on vielä yksi sveitsiläinen panttivanki.

Brown: Barbaarinen teko

Britannian pääministeri Gordon Brown uskoo teloitustietojen pitävän paikkansa.

- Meillä on vahvat syyt uskoa, että Al-Qaidan solu on murhannut Britannian kansalaisen, Edwin Dyerin, Malissa. Tuomitsen tämän kauhistuttavan ja barbaarisen terrorimiteon täysin, Brown sanoo tiedotteessaan.

- Tällainen tragedia vahvistaa sitoutumistamme terrorismin torjumiseen. Se vahvistaa päätöstämme olla koskaan myöntymättä terroristien vaatimuksiin tai lunnasvaatimuksiin, Brown painottaa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.