Mainos

Al-Qaida -ryhmä Bagdadin iskun takana

Abu Musab al-Zarqawin johtama ryhmittymä on ilmoittanut olevansa vastuussa Bagdadissa aamulla tehdystä pommi-iskusta. Viiden kuolleeen lisäksi Irakin apulaissisäministeri haavoittui iskussa.

Abu Musab Al-Zarqawin johtama ryhmä ilmoitti islamilaisella internetsivulla olevansa vastuussa iskusta. Iskun kohteena oli ilmoituksen mukaan "petollinen luopio", apulaissisäministeri Abdel Jabar. Al-Zarqawi on amerikkalaisasiantuntijoiden mukaan al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin läheinen avustaja.

Varmuutta siitä, miten al-Zarqawi on kytköksissä al-Qaidaan ei ole. Joidenkin lähteiden mukaan hän on itsenäinen jihadisti, joka ajoittain hakee al-Qaidalta tukea. Yhdysvalloissa häntä pidetään al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin lähimiehenä. Al-Zarqawin ryhmä on aiemmin ilmoittanut tehneensä iskun, joka surmasi viime maanantaina Irakin väliaikaisen hallintoneuvoston puheenjohtajan Izzedin Salimin.

Pommi räjähti Irakin apulaissisäministerin Abdel Jabbar al-Shiklin asunnon edustalla kahdeksan aikoihin aamulla.

- On tapahtunut itsemurhaisku yhtä avustajaani vastaan hänen kotonaan Bagdadissa. Avustajani ja hänen perheensä ovat sairaalassa, kertoi Irakin sisäministeri Samir al-Sumaiday.

Yhdysvaltain viranomaisen mukaan apulaissisäministerin tila on vakaa. Amerikkalaisten sotilaslähteiden mukaan räjähdys oli todennäköisesti itsemurhaisku.

Ainakin viisi ihmistä kuoli ja useita haavoittui autopommin räjähdettyä Bagdadin keskustassa.

Kimmitt: Kohteena terroristit, ei hääjoukko

Irakissa olevien amerikkalaisjoukkojen varakomentaja Mark Kimmittin mukaan viime keskiviikkona tehdyn iskun kohteena oli ollut terroristien leiri eikä häävierasjoukko. Iskussa kuoli noin 40 ihmistä. Satelliittikanava Al-Arabiya on kertonut silminnäkijöitä lainaten, että amerikkalaisten iskun kohteena Irakin länsiosan erämaa-alueella oli häävierasjoukko. Kimmitt torjui myös tiedot, joiden mukaan liittouman joukot olisivat vetäytyneet shiiamuslimien pyhän kaupungin Kerbalan alueelta.

- Tällaisia tietoja kerrotaan. Me emme tiedä mistään vetäytymisestä Kerbalasta, Kimmitt sanoi.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.