Mainos

Al-Qaida pitää Libanon-joukkoja islamin vihollisina

Al-Qaidan kakkosmiehen mukaan järjestö tekee seuraavat iskunsa Persianlahdelle ja Israeliin.

Al-Qaida-verkosto on luokitellut Libanonin YK-joukot islamin vihollisiksi. Järjestön kakkosmies Aiman al-Zawahrisanoo tänään julkaistussa videoviestissä, että turvallisuusneuvoston Libanon-päätöslauselman tarkoituksena on nöyryyttää muslimeja.

- Kansainvälisten joukkojen läsnäolo eristää Palestiinan taistelijat Libanonin muslimeista, al-Zawahri huomauttaa.

Lisäksi hän arvostelee YK:ta siitä, että päätöslauselma hyväksyy Israelin olemassaolon.

Al-Qaida tekee al-Zawahrin mukaan seuraavat iskunsa Persianlahdelle ja Israeliin. Hän varoittaa, että "uusia tapahtumia" on meneillään.

Irakista ja Afganistanista al-Zawahri toteaa, että siellä olevat joukot ovat jo tuhoon tuomitut. Al-Zawahri myös kehottaa muslimeja lisäämään iskuja Yhdysvaltoja ja länttä vastaan.

Al-Zawahri muistuttaa järjestönsä toistuvasti tarjonneen tulitaukoa, joten järjestöllä on nyt hänen mukaansa oikeutus jatkaa taistelua, kunnes "valtanne tuhotaan tai antaudutte".

Amerikkalainen CNN-tv-kanava julkisti videoviestistä lyhyen katkelman. Myös arabiankielinen kanava al-Jazeera esitti osan videosta.

USA:n lehdet painottavat terrorismin vastaisen sodan tärkeyttä

Amerikkalaiset lehdet painottavat syyskuun terrori-iskujen vuosipäivänä tänään terrorismin vastaisen sodan tärkeyttä. Presidentti George W. Bushin hallintoa lehdet syyttivät kuitenkin siitä, ettei se ole löytänyt sotaan kelvollista strategiaa.

Times-lehden mukaan on tuskallisen selvää, että terrorismin vastainen sota on kadottanut suuntansa ja tavoitteensa. Al-Qaida-johtaja Osama bin Laden ja tämän kakkosmies Aiman al-Zawahri ovat yhä vapaalla jalalla, lehti totesi.

New York Times -lehti huomautti, että Irak on nyt kasvualustaa terroristien uudelle sukupolvelle. Afganistanissa on puolestaan lehden mukaan parhaimmillaankin juututtu taistelussa jonnekin puoliväliin, kun Taleban-liike on jälleen voimistunut ja parhaat talousuutiset koskevat suurta oopiumisatoa.

USA Today kutsui Irakin sotaa "valtavaksi munaukseksi" ja arvioi, ettei sodalla ollut tekemistä syyskuun 11. päivän terrori-iskujen kanssa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.