Mainos

Al-Qaida myös Irakin pommi-iskun takana

Bagdadissa räjähteli jälleen.

Al-Qaida-verkoston Irakin-yksikkö ilmoitti tänään tehneensä myös eiliset iskut jordanialaisiin hotelleihin.

Al-Qaida-verkoston Irakin-yksikkö ilmoittaa tehneensä aamun verisen itsemurhaiskun ravintolaan Bagdadissa. Ryhmä ilmoitti asiasta totuttuun tapaan internetissä.

-Marttyyrien prikaatimme leijona sijoitti itsensä poliisin ja turvallisuusjoukkojen keskelle ravintolassa, lausunnossa sanotaan.

Tiedot täyteen ravintolaan tehdyn iskun uhrien määrästä vaihtelevat. Poliisin mukaan iskussa sai surmansa ainakin 35 ihmistä ja parikymmentä muuta haavoittui. Sairaalalähteiden ja Yhdysvaltain armeijan mukaan kuolleita oli alle 30.

Poliisin mukaan ravintola oli täynnä aamiaiselle tulleita ihmisiä. Viranomaisten mukaan ainakin neljä Irakin poliisin partiota oli aamiaisella ravintolassa, kun pommittaja iski. Silminnäkijöiden mukaan myös ainakin kaksi Irakin armeijan ajoneuvoa oli ajanut ravintolan eteen noin 15 minuuttia ennen räjähdystä.

Irakilaiset poliisit ja turvallisuusjoukkojen jäsenet ovat toistuvasti olleet kapinallisten iskujen kohteina.

Alustavien tutkimusten mukaan itsemurhaiskijä oli vyöttänyt itsensä räjähteillä ja tämän lisäksi hänellä oli vielä selässään repullinen räjähteitä. Ravintolaan tehty isku on yksi pahimmista viime viikkojen aikana.

Irakin etsityimmän miehen, kapinallisjohtaja Abu Musab al-Zarqawin johtama Al-Qaida-verkoston Irakin-yksikkö ilmoitti tänään tehneensä myös eiliset iskut jordanialaisiin hotelleihin.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.