Mainos

Al-Qaida kehottaa muslimeja terrori-iskuihin

Aiman al-Zawahri kiihottaa internetissä julkaistulla nauhalla uusiin terrori-iskuihin länsimaita vastaan. Lisäksi hän kehottaa boikotoimaan Muhammed-kuvia julkaisseita maita ja kannustaa Hamasia Israelin rauhansopimuksen torjumiseen.

Al-Qaidan kakkosjohtajana tunnettu Aiman al-Zawahri kehottaa muslimeja terrori-iskuihin länsimaita vastaan. al-Zawahri syyttää länsimaita muslimien öljyn varastamisesta ja yllyttää muslimeja samanlaisiin iskuihin kuin New Yorkissa, Lontoossa ja Madridissa tehtiin.

Internetissä julkaistulla nauhalla Al-Zawahri kehottaa niin ikään äärijärjestö Hamasia taistelemaan eikä tunnustamaan palestiinalaishallinnon ja Israelin rauhansopimusta.

Al-Zawahri katsoo, että profeetta Muhammedin pilapiirrokset ovat osa Yhdysvaltain johtamaa ristiretkeä islamia vastaan.

- Esimerkki Amerikan johtamien ristiretkeläisten vihasta -- ovat toistuvat profeetta Muhammedin loukkaukset, rauha hänelle, al-Zawahri sanoo nauhalla.

Al-Zawahri vaati muslimeja boikotoimaan Tanskaa, Norjaa, Ranskaa, Saksaa ja muita maita, jotka ovat hänen mukaansa loukanneet profeettaa.

Nauhan aitoutta ei ole varmistettu, mutta se julkaistiin tärkeällä islamistien internet-sivustolla. Nauha on lisäksi esitetty al-Jazeera -televisiokanavalla.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.