Al-Qaida ilmoittautui Kenian iskujen tekijäksi

Ristiretkeläisten ja juutalaisten liittouma ei ole enää immuuni hyökkäykselle missään, al-Qaidan edustaja Sulaiman Abu Ghaith (kuvassa) sanoi tänään Internetissä julkaistussa ääniviestissä.

Terroristijärjestö al-Qaida uhkasi tänään uusilla terrori-iskuilla Internet-viestissä. Myöhemmin viesti välitettiin myös Qatarissa toimivan al-Jazeera-televisiokanavan kautta.

Viestissä kerrottiin myös, että marraskuinen Kenian kaksoisisku oli järjestön työtä, minkä takia Keniassa on kiristetty laajasti turvatoimia. Poliisi tehosti turistikohteiden ja diplomaattiedustustojen vartiointia, ja merialueiden valvontaakin tehostettiin.

Israelin turvallisuusviranomaisten mukaan al-Qaida saattaa suunnitella iskua juutalaisia tai israelilaisia vastaan myös Tshekin pääkaupungissa Prahassa. Israelin ulkoministeriö on kehottanut välttämään Prahan-matkoja, ja puolustusministeri Shaul Mofaz määräsi hiljan ulkomailla sijaitsevien israelilaiskohteiden valvontaa tiukennettavaksi.

Toistakymmentä ihmistä sai surmansa Keniassa marraskuun lopussa pommi-iskussa israelilaisten suosimaan hotelliin Mombasan lähellä. Samaan aikaan israelilainen matkustajakone yritettiin pudottaa ohjuksella.

-Ristiretkeläisten ja juutalaisten liittouma ei ole enää immuuni hyökkäykselle missään, järjestön edustaja Sulaiman Abu Ghaith sanoi jehadonline.org -sivuille ilmaantuneessa ääniviestissä.

Kuwaitilaissyntyinen Abu Ghaith on aiemminkin toiminut Osama bin Ladenin verkoston tiedottajana eikä hänen olinpaikastaan ole tietoa.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat