Mainos

Al-Qaida-epäilty todettiin syylliseksi Belgiassa

Yhteyksistä al-Qaidaan epäilty entinen ammattilaisjalkapalloilija on todettu syylliseksi terrori-iskun yritykseen.

Entinen tunisialainen ammattilaisjalkapalloilija on todettu syylliseksi terrori-iskun yritykseen belgialaisessa tuomiostuimessa.

Jutun pääepäillyn, 32-vuotiaan Nizar Trabelsin todettiin suunnitelleen iskua Yhdysvaltain joukkojen tukikohtaan Belgiassa. Tuomio miehelle luetaan myöhemmin päivällä.

Trabelsin lisäksi jutussa on yhteensä 23 epäiltyä. Muita epäiltyjä syytetään osallisuudesta iskun yritykseen ja yhteyksistä al-Qaida-terroristijärjestöön. Lisäksi epäiltyjen uskotaan sekaantuneen afganistanilaisen komentajan Ahmad Shah Masoodin salamurhaan vuonna 2001. Lisäksi joidenkin uskotaan värväytyneen vapaaehtoisiksi Afganistaniin.

Trabelsi myönsi syyllisyytensä

Viisi viikkoa kestäneen oikeuskäsittelyn aikana Trabelsi myönsi suunnitelleensa iskua Kleine Brogelin tukikohtaan.

Valtakunnan syyttäjä Bernard Michel on vaatinut Trabelsille 10 vuoden vankeustuomiota ja muille epäillyille vankeustuomioita 18 kuukauden ja 10 vuoden väliltä.

Trabelsi on entinen huumeidenkäyttäjä. Hän pelasi aikoinaan jalkapalloa Fortuna Düsseldorfin riveissä. Vuonna 2001 Trabelsi lähti Afganistaniin "elämään kohtaloansa". Hän on syytetyistä ainoa, joka on myöntänyt syyllisyytensä.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.