Mainos

Al-Qaida-epäilty pidätetty Yhdysvalloissa

Jos pidätetty todetaan syylliseksi, hän voi saada enintään 30 vuoden tuomion tuenannosta al-Qaidalle ja 25 vuotta petoksesta maahanmuutossa.

Ohiossa Yhdysvalloissa on pidätetty mies, jota epäillään yhteyksistä al-Qaida-verkostoon.

Oikeusministeri John Ashcroft kertoo, että Yhdysvalloissa asuvan somalialaisen epäillään suunnitelleen Keskilännessä Columbuksen kaupungissa sijaitsevan ostoskeskuksen räjäyttämistä.

Miestä syytetään al-Qaidan tukemisesta ja väärennettyjen asiakirjojen hankkimisesta ja käytöstä. Nuradin Abdin, 32, kerrottiin myös valehdelleen maahanmuuttoviranomaisille maahan päästäkseen.

Ashcroft kertoi Abdin saapuneen maahan vuonna 1999 ja osallistuneen tämän jälkeen Etiopiassa leirille, jolla hän sai taistelu- ja pommikoulutusta.

Ashcroft ei kertonut, kuinka pitkällä epäillyn pommi-iskun suunnittelu oli, mutta hänen mukaansa Abdilla oli yhteyksiä Iyman Farisiin, joka tuomittiin viime vuonna 20 vuodeksi vankeuteen al-Qaidan auttamisesta.

Jos Abdi todetaan syylliseksi, hän voi saada enintään 30 vuoden tuomion tuenannosta al-Qaidalle ja 25 vuotta petoksesta maahanmuutossa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.