Mainos

"Al-Qaida aikoo iskeä kuun puolivälissä"

Yhdysvaltain oikeusministeri John Ashcroft varoittaa al-Qaidan suunnittelevan uusia terrori-iskuja.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun keräämien tietojen mukaan al-Qaidan suunnittelemat iskut tapahtuisivat eri puolilla maailmaa helmikuun puolivälissä. Oikeusministeri John Ashcroftin mukaan kohteet voivat olla taloudellisesti merkittäviä. Kyseeseen voivat tulla esimerkiksi hotellit. Myös asuinrakennukset ovat vaarassa, Ashcroft sanoi.

Ashcroft nosti tänään Yhdysvaltain virallisen hälytysvalmiuden keltaisesta oranssiksi. Viisiportaisella asteikolla oranssi on toiseksi korkein.

Edellisen kerran valmius nostettiin oranssiin juuri ennen syyskuun terrori-iskujen vuosipäivää ja laskettiin takaisin keltaiseen muutama viikko myöhemmin.

Supo: Terrorismin riski on suurempi Euroopassa kuin Yhdysvalloissa

Suojelupoliisin mukaan kansainvälisen terrorismin uhka on muuttunut. Erilaiset terroristijärjestöt ovat liittäytyneet tiiviimmin yhteen. Kun esimerkiksi sotilaskohteet on suojattu hyvin, terroristit hakevat maaleja siviilikohteista.

- Näyttää siltä, että nyt haetaan kohteita, joissa suojaus on vähäinen ja joissa ei osata odottaa terrori-iskua. Kyseeseen voivat tulla erilaiset siviilikohteet, esimerkiksi suuret yleisötilaisuudet tai liikenteen solmukohdat, kertoo turvallisuusyksikön päällikkö Paavo Selin.

Vaikka terroristiepäiltyjä on pidätetty eri puolilla maailmaa, suojelupoliisi ei näe vaaran vähentyneen. Suojelupoliisin mukaan tällä hetkellä terrori-iskun riski on jopa suurempi Euroopassa kuin Yhdysvalloissa.

Selinin mukaan pommi on yhä todennäköisin terrorismin väline.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.