Mainos

AL: Opettajan rankka hätäpuhelu – taustalla laukauksia ja itkua

Oriveden kouluammuskelutapausta on puitu tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Syytetty 22-vuotias mies on kiistänyt murhan yritykset.

Mies ampui viime maaliskuussa viisi laukausta Oriveden yhteiskoululla. Mies ampui luokanoven läpi, mutta omien sanojensa mukaan hänellä ei ollut tarkoituksena tappaa ketään. Ennen koululle saapumista nuorukainen ampui valopistoolilla ex-tyttöystävänsä isää, joka loukkaantui.

Aamulehden mukaan oikeudessa kuultiin tänään opettajan soittama hätäpuhelu, jonka taustalle oli tallentunut laukausten äänet. Opettaja ilmoitti rauhallisesti tapahtumien kulusta, vaikka taustalla kuului laukauksia ja itkua.

- Ampui äsken juuri uudemman kerran ovesta lävitse... Luokan ulkopuolella, ampuu sisään luokkaan, opettaja selvittää Aamulehden mukaan hätätallenteella.

Opettaja pystyi puhelussa kertomaan ampujan henkilöllisyyden ja arvioi myös yhteyttä Orivedellä sattuneeseen tytön katoamiseen.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies on syyntakeeton ja tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa. Lopullisen ratkaisun syyntakeisuudesta tekee oikeus.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.