Mainos

AL: Lapsettomat parit tiedustelevat sijaissynnyttäjiä ulkomailta

Osa lapsettomuudesta kärsivistä suomalaisista pariskunnista on alkanut tiedustella sijaissynnyttäjiä ulkomailta. Aamulehden mukaan tämän kevään aikana suomalaisia pareja on kysellyt ensi kertaa Intian ja Ukrainan suurlähetystöistä ohjeita sijaissynnyttäjän käyttämiseen.

Intian New Delhin -suurlähetystöön on tullut asiasta muutamia kyselyitä; Ukrainan Kiovan-suurlähetystö on puolestaan vastaanottanut 5-7 puhelua tänä keväänä.

Molemmissa maissa on useita klinikoita, jotka välittävät sijaissynnyttäjiä niin kotimaansa kuin ulkomaalaisillekin pariskunnille. Muun muassa yhdysvaltalaiset käyttävät intialaisten klinikoiden palveluja yleisesti.

Suomessa sijaissynnyttäjien käyttö on ollut lailla kiellettyä syksystä 2007 alkaen. Ulkoministeriö kuitenkin katsoo, että ulkomaisen sijaissynnyttäjän käyttö on vain lain kiertämistä.

Sijaissynnyttämiselle tarkoitetaan tilannetta, jossa lapseton pariskunta maksaa ulkopuoliselle taholle lapsensa synnyttämisestä. Lapsi on yleensä saanut alkunsa koeputkessa parin omista sukusoluista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.