AL: Kaupassa voidaan myydä jopa kaksi vuotta vanhaa lihaa

Kaupoissa voidaan myydä jopa kaksi vuotta vanhaa lihaa. Aamulehti kertoo lihapaketista, joka päätyi ostajalle tämän vuoden tammikuussa.

Pakkausmerkintöjen mukaan liha oli peräisin Atrian Viron tehtaalta. Se oli pakastettu 5. maaliskuuta vuonna 2009. Viimeinen myyntipäivä oli 23. helmikuuta 2011.

Paketti päätyi ylöjärveläisen kokin Aki Äijälän haltuun, joka valitti lihasta heti kauppiaalle.

– Minä yleensä valmistan ruuan meillä. Mielestäni file näytti kelvottomalta. Vacum-pakkaus oli rikki, Äijälä kertoo Aamulehdessä.

Korvaus lihasta luvattiin heti. Äijälä halusi kuitenkin tietää, mitä paketissa oli. Hän lähetti lihan tutkittavaksi.

Terveystarkastajan mukaan liha oli yhä syötäväksi ja myytäväksi kelpaavaa.

Laboratoriotulosten mukaan lihassa ei ollut taudinaiheuttajista kertovia e-koleja eikä stafylokokkeja.Lihasta löytyi aerobisia pilaajabakteereita, mutta ei raja-arvoja ylittävää määrää. Aistinvaraisesti liha oli ulkonäöltään keskinkertaista ja pinta kuivahko.

Myöskään naudan fileen säilytysajasta ei ollut huomautettavaa, sillä sitä saa säilyttää pakasteessa kaksi vuotta.

(MTV3)

Lue lisää Aamulehdestä

Lue myös:

    Uusimmat