Mainos

Al-Jazeera: Miljoona mielenosoittajaa kokoontunut Kairoon

Kairon keskusaukiolle on kerääntynyt ainakin miljoona ihmistä, kertoo uutiskanava Al-Jazeera. Oppositio on ilmoittanut jo aiemmin, että Tahrir-aukiolle odotetaan miljoonaa protestoijaa.

Mielenosoittajat arvioivat itse, että liikkeellä on ainakin puoli miljoonaa ihmistä.

- Määrää on vaikea arvioida, koska ihmisiä tulee ja menee koko ajan. Heitä on myös monilla lähikaduilla. Ilmassa on helikoptereita, kertoo Kairossa oleva STT:n toimittaja Maritta Nyström.

- Tunnelma on miltei kuin kansanjuhlassa. Liikkeellä on paljon naisia, lapsia, nuoria ja vanhoja.

Marssijat sanoivat, että kyse on ainutlaatuisesta mielenosoituksesta, koska kaikki on sujunut niin rauhallisesti. Monet ovat viettäneet yönsä aukiolla päästäkseen osallistumaan päivän marsseille. Mielenosoittajat ovat kertoneet suuntaavansa presidentti Hosni Mubarakin palatsille myöhemmin illalla.

Kairossa olevia ulkomaalaisia on kuitenkin varoitettu lähtemästä ulos illalla, koska mielenosoittajien joukkoon on mahdollisesti soluttautunut myös väkivaltaista väkeä.

Mubarakilla aikaa perjantaihin

Myös Alexandriassa ja Suezissa mielenosoittajat ovat kokoontuneet kaupunkien keskustoihin.

Mubarakin vastaiset mielenosoitukset jatkuvat Egyptissä jo kahdeksatta päivää. Maan oppositiojohtaja Mohamed ElBaradei vaatii Mubarakia eroamaan perjantaihin mennessä.

YK arvioi, että viime päivien levottomuuksissa on kuollut noin 300 ihmistä. Lisäksi yli 3000 on loukkaantunut ja satoja on pidätetty.

Hermostuneet sotilaat ja siviilipukuiset turvamiehet ovat pysäyttäneet liikenteen kaupungin porteille. Sotilaat ovat sulkeneet teitä myös muiden kaupunkien ympäristössä.

Egyptissä pankkiautomaatit alkavat olla tyhjiä eikä rahaa saa enää juuri mistään. Lisäksi polttoaineesta on pulaa. Kaikki nettiyhteydet ovat poikki, ja myös puhelimella on vaikea soittaa.

(MTV3 - STT)

Katso Rita Strömmerin juttu:

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.