Mainos

Al-Jazeera esitti uuden bin Laden -nauhan

Ääninauhalla sanottiin, että al-Qaida-verkosto voisi joissain oloissa olla halukas aselepoon.

Al-Jazeera-televisiokanava on esittänyt ääninauhan, jolla kanavan mukaan puhuu al-Qaida-verkoston piileskelevä johtaja Osama bin Laden.

Bin Ladeniksi esitelty henkilö varoitti nauhalla, että uusia hyökkäyksiä Yhdysvaltoihin valmistellaan parasta aikaa. Ääninauhalla sanottiin toisaalta kuitenkin, että verkosto voisi joissain oloissa olla halukas aselepoon.

-Viivytys hyökkäyksissä johtuu turvatoimista, mutta operaatioita valmistellaan parasta aikaa ja tulette näkemään tulokset, jos Jumala suo, nauhalla sanottiin.

-Meillä ei kuitenkaan ole mitään sitä vastaan, että tarjoaisimme teille pitkäkestoista aselepoa jos se perustuu oikeudenmukaisiin ehtoihin, koska olemme kansakunta, jolta Jumala on kieltänyt selkäänpuukottamisen ja valehtelemisen, ääni nauhalla jatkoi.

Al-Jazeeran mukaan nauha on äänitetty viime kuussa. Valkoinen talo kommentoi illalla Suomen aikaa nauhaa lyhyesti sanomalla, "ettei Yhdysvallat neuvottele terroristien kanssa".

Edellinen, bin Ladenin tekemäksi väitetty ääninauha tuli julkisuuteen joulukuussa 2004. Aikaisemmin samassa kuussa julkisuuteen toimitettiin myös videonauha, jolla bin Laden esiintyi.

Yhdysvallat on luvannut 25 miljoonan dollarin palkkion bin Ladenin löytämiseen johtavista tiedoista. Hänen on arveltu piileskelevän Afganistanin ja Pakistanin rajaseudun vaikeapääsyisellä heimoalueella.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 20.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.