Mainos

AL: Hoitokodin johtaja järkyttynyt vanhusten raiskauksista: "Meillä ei ollut aavistustakaan"

Pirkanmaalaisen hoitokodin johtajan mukaan mieshoitajan muistisairaisiin vanhuksiin kohdistuneista raiskaustapauksista ei ollut työyhteisöllä mitään tietoa, uutisoi Aamulehti.

Tästä on kyse

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 24-vuotiaan miehen vankilaan muun muassa 27 raiskauksesta. Uhrit olivat 74-100-vuotiaita laitoshoidossa olevia vanhuksia, joiden hoitajana mies toimi.  

Vanhukset olivat muistisairaita ja osa heistä hyvin voimakkaasti liikuntarajoitteisia. Teot olivat pääosin oraalisia sukupuoliyhteyksiä, ja mies teki niitä muun muassa vanhusten vuoteissa ja vessassa. Uhreja oli kymmenkunta.  

– Hän on pystynyt pitämään kaiken salassa antamatta pienintäkään merkkiä. Meillä ei ollut aavistustakaan, hoitokodin johtaja kertoo lehden haastattelussa. Johtajan haastattelu julkaistiin nimettömänä vanhusten ja heidän omaisten suojelemiseksi.

Miehen järkyttävät teot paljastuivat hoitokodin johtajalle, kun mies kertoi niistä ystävälleen. Ystävä puolestaan otti yhteyttä hoitokotiin.

– Menimme sitten tämän kaverin kanssa yhdessä poliisin puheille, johtaja sanoo.

Johtajan mukaan hoitokodissa on asianmukainen mitoitus ja mieshoitaja oli toteuttanut tekonsa niinä hetkinä, kun hän oli vanhusten kanssa yksin.

– Tuntuu niin uskomattomalta ajatella, että valvonta ja kaikki on kunnossa, ja silti näin pääsee käymään. Miten näin voi käydä?

Hoitokodissa on hoidettu tapahtuneen jälkeen vanhuksia enemmän parityöskentelynä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.