Mainos

AL: Harmaa talous uhkaa kuljetusalaa

Kuljetusala on huolissaan harmaan talouden leviämisestä. Kuljetusyrittäjiä edustavan Skalin logistiikkapäällikkö Sakari Backlund sanoo Aamulehdessä, että kuljetusalalla on samanlaisia harmaan talouden merkkejä kuin rakennusalalla.

Tutkimuksen mukaan harmaan talouden osuus tavarakuljetuksissa on noin neljä prosenttia. Yhtenä merkittävänä syynä on luvattomien ulkomaalaisten kuljettajien suorittamat ajot.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT haluaisi lisätä valvontaa harmaan talouden kitkemiseksi. Liiton mukaan paras vaihtoehto olisi perustaa yhteinen valvontayksikkö, sillä kuljetusalan harmaan talouden ehkäisy on nyt esimerkiksi liikkuvalle poliisille toissijainen tehtävä. Liikenne- ja viestintäministeriö tyrmää kuitenkin valvontayksikön perustamisen.

Kuljetusyrittäjä Jarmo Kivistö kertoo, että häneltä on 20 vuoden aikana kysytty liikennelupaa ainoastaan kerran. Yrittäjät ovatkin Tampereella ottanee valvontaa osin omiin käsiinsä.

- Lehdissä näkee jatkuvasti ilmoituksia muutto- ja varastontyhjennyspalveluista, eivätkä kaikki ole puhtain paperein liikkeellä. Soitamme ilmoittajille ja kysymme liikennelupia. Jos lupaa ei ole, ilmoitamme poliisille, Kivistö kertoo Aamulehdessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.