Mainos

Al Goren mahdollisuudet heikkenevät

Varapresidentti Al Goren mahdollisuudet Yhdysvaltain presidenttikilvassa näyttävät yhä heiveröisemmiltä.

Gorelta on käymässä aika vähiin

Al Goren eiliset tappiot eri oikeusistuimissa jättävät Yhdysvaltain presidentinvaalien ratkaisun Floridan korkeimman oikeuden käsiin, ja Gore on antanutkin ymmärtää, että osavaltion korkeimman oikeuden kanta päättää kiistan.

-Olemme sanoneet kaiken aikaa, että Floridan korkein oikeus tulee olemaan viimeinen ratkaisija, sanoi Joseph Lieberman, Goren varapresidenttiehdokas. Floridan korkein oikeus lupasi tiistaina, että se ottaa torstaina käsiteltäväkseen Goren valituksen Leonin piirikunnan tuomarin maanantaisesta päätöksestä.

Leonin piirikunnan tuomari Sanders Sauls päätti maanantaina, että Al Goren tekemä valitus Floridan vaalituloksesta oli aiheeton. Äänestyslippujen laskennan väitetyt epäselvyydet eivät tuomarin mukaan ole riittävä syy äänten käsinlaskuun. Goren asianajajat eivät saaneet tuomaria myöskään vakuuttuneeksi siitä, että vaalin lopputulos muuttuisi uuden laskennan myötä.

Gorelta loppuu aika

Päätös oli kirvelevä takaisku Al Gorelle, jonka ainoa toivo vaalin voittamiseen on se, että mahdollinen

Gore uskoo vielä voittoon

käsinlasku toisi hänelle riittävästi ääniä George W. Bushin lyömiseen. Gorella alkaa loppua myös aika. Vaalista on kulunut jo neljä viikkoa, ja valitsijamiesten on oltava lain mukaan selvillä viikon kuluttua, joulukuun 12. päivänä.

Kannattajien kärsivällisyyskin alkaa rakoilla. Demokraatit ovat yhä näennäisen yksimielisesti Goren takana, mutta hekin alkavat taipua tappioon. Republikaanit ovat jatkaneet voitonvarmoina hallintonsa valmistelua. -Ilmeisesti meillä on paljon tehtävää, sanoi Bush tiedotusvälineille Texasissa. Bush valmistautuu pikapuoliin ilmoittamaan nimityksistään, mutta hänen uskotaan kuitenkin odottavan ministerinimitysten kanssa siihen saakka, kun viimeinenkin Goren valitus on käsitelty.

Korkein oikeus odottaa lisäselvityksiä

Vaalikiistassa on kuitenkin meneillään vielä lukuisa lakiteknisiä kiemuroita. Floridan korkein oikeus haluaa saada vielä tiistain aikana osapuolten asianajajilta kirjalliset yhteenvedot kiistassa, jonka Yhdysvaltain korkein oikeus palautti Floridaan lisäselvityksiä varten.

Yhdysvaltain korkein oikeus oli käsitellyt Bushin valitusta siitä, että Floridan korkeimmalla oikeudella ei ollut valtuuksia siirtää äänestyksen vahvistuspäivää. Korkein oikeus harkitsee kiistaa uudelleen, kun se saa pyytämänsä lisäselvitykset.

George W. Bushinkaan lakimiehet eivät ole laiskoina, he ovat ovat jättämässä uusia pyyntöjä Atlantan vetoomustuomioistuimeen. He haluavat, että kaikki käsinlasketut äänet suljetaan pois lopullisesta äänestystuloksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.