Mainos

Al Gore pitää tärkeän puheen

Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore pitää myöhään tänään tähänastisen poliittisen uransa tärkeimmän puheen. Gore hyväksyy Los Angelesin kokouksessa puolueensa presidenttiehdokkuuden ja samalla pitää ensimmäisen linjapuheensa ehdokkaana.

Al Goren ennakoidaan puheessaan listaavan jokseenkin yksityiskohtaisesti tavoitteensa, esimerkiksi koulujen kohennuksen, potilaiden oikeudet, aselakien tiukennukset ja maltilliset veroleikkaukset. Hänellä on edessään varsin epäkiitollinen ja kova tehtävä, sillä häntä tullaan vertaamaan republikaanien puoluekokouksessa hyvin puhuneeseen kilpailijaan, Texasin kuverööri George W. Bushiin.

Presidentti Clintonin maanantainen puhe demokraateille oli myös varsinainen poliittinen mestarinäyte. Goren olisi yllettävä vähintäänkin samalle tasolle.

Al Goren pitäisi pystyä hurmaamaan ja villitsemään vielä Clintonin lumoissa olevat demokraatit sekä puolueen ulkopuoliset, riippumattomat äänestäjät. Samalla hänen on osoitettava äänestäjille, että hän seisoo omilla jaloillaan, eikä ole ainoastaan Clintonin klooni.

Clintonin asemasta kiistellään

Bill Clintonin saamasta laajasta mediahuomiosta ärtyneet Goren kannattajat ovatkin jupisseet, että presidentin pitämä puhe oli itse asiassa karhunpalvelus Gorelle. Heidän mielestään Clinton listasi loistavalla tavalla omia, kahdeksan vuoden saavutuksiaan 40 minuutin ajan. Lopusta liikeni muutama minuutti Goren laimeaa ja ponnetonta kehua.

Clintonin asemasta kampanjassa kiistelläänkin puolueessa kitkerästi. Osa demokraateista on sitä mieltä, että Goren on pysyttävä niin kaukana Clintonista kuin mahdollista. Osa kannattaa Clintonin Gorea puoltavia kampanjaesiintymisiä sanomalla, että vallassa oleva presidentti ei katoa millään taikatempulla taka-alalle ja on turha teeskennellä, että häntä ei ole olemassa.

Goren ongelmana on myös se, että hän on ollut esillä jo erittäin kauan ja häneen on totuttu; hänellä ei ole minkäänlaista uutuusarvoa. Republikaanikilpailija George W. Bushissa on sen sijaan uutuudenviehätystä, jota amerikkalaiset kaipaavat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.