Aku Ankka -legenda fanittaa Tuomas Holopaista: Osat ovat kääntyneet

Tuomas Holopainen tekee soololevyään yhteistyössä legendaarisen Aku Ankka -piirtäjän kanssa.

Nightwish-muusikko Tuomas Holopainen julkaisee tänä keväänä sooloalbuminsa The Life and Times of Scrooge McDuck, joka on eräänlainen soundtrack Don Rosan kirjoittamalle ja piirtämälle Roope Ankan elämä ja teot -sarjakuvakirjalle. Holopainen on ollut lapsesta saakka suuri Rosa- ja Walt Disney -fani.

– Levyn ensimmäinen single A Lifetime of Adventure on ilmestynyt, ja saanut todella lämpimän vastaanoton. Olen todella onnellinen tästä projektista, sillä se on pyörinyt mielessäni 14 vuoden ajan, mies kertoi Live Aid -hyväntekeväisyysmusiikkiprojektin tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Erityisen iloinen Holopainen siitä, että hänen lapsuudesta asti ihannoimansa Don Rosa on innoissaan singlekappaleesta ja koko levystä. Rosa kuvittaa kannen huhtikuussa julkaistavaan levyyn.

– Hän on laittanut parin viikon sisällä minulle varmaan 10 mailia, joissa hän kertoo, kuinka kuuntelee kappaletta jatkuvasti. Hän on sanonut, että kappale on juuri sellainen, millaisena hän itsekin tarinan musiikin kuulee, Holopainen kertoo.

– Se, että Don Rosa pitää kappaleesta niin paljon, on minulle todella iso juttu. Hän on ollut sankarini 25 vuoden ajan, ja nyt osat ovat tavallaan kääntyneet, hän jatkaa hymyillen.

Nightwish on tällä hetkellä keikkatauolla, ja alkaa kesällä valmistella uutta levyä uuden laulajansa Floor Jansenin kanssa. Keikoille bändi palaa vuoden päästä.

– Floor käy parhaillaan täysillä suomen kielen kursseja, Holopainen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat