Mainos

Aktivistit vaativat selityksiä Botnia-kiistassa

Aktivistit suuttuivat presidentille, joka sanoi sellutehtaan Uruguayn Fray Bentosissa olevan tosiasia. He eivät leppyneet, vaikka presidentti pyörsi sanansa.

Argentiinalaiset ympäristöaktivistit vaativat presidentti Nestor Kirchneriä matkustamaan Gualeguyachzn rajakaupunkiin selittämään kantaansa Botnian sellutehdaskiistassa.

Gualeguyachzssa pidetyssä kokouksessa sellutehtaan vastustajat päätyivät äänestyksen jälkeen kutsumaan Kirchnerin paikan päälle tekemään tiliä viimeviikkoisesta lausunnosta, jonka mukaan Botnian sellutehdas Uruguayn Fray Bentosissa on tosiasia.

Kiivastunnelmaisessa kokouksessa sellutehtaan vastustajien jyrkin siipi uhkasi aluksi vastatoimilla Uruguayta, Suomea ja Botniaa, mutta päätyi lopulta taipumaan enemmistön kantaan. Esillä oli myös ehdotus vastatoimien ulottamisesta Eurooppaan.

Sellutehtaan vastustajat ärtyivät Kirchnerin lausunnosta pahemman kerran ja syyttivät presidenttiä petturiksi.

Tunteet ovat käyneet kuumina vielä senkin jälkeen, kun Kirchner maanantaina pyörsi sanansa ja vakuutti ettei hallitus ole luopunut kannastaan, jonka mukaan Botnian tehdas pitäisi siirtää Fray Bentosista muualle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.