Mainos

Aktivistit tyhjensivät citymaastureiden renkaita Turussa

Aktivistit ovat tyhjentäneet kaupunkimaastureiden renkaita Turussa. Poliisi epäilee, että Asfalttiviidakon intiaaneiksi itseään nimittävän aktivistiryhmän toiminta on rantautumassa muualta Euroopasta myös Suomeen.

Alkuviikon aikana ainakin neljän citymaasturin renkaista on päästetty ilmat pihalle, kertoo rikosylikonstaapeli Harri Savolainen Turun poliisista. Hänen mukaansa kyse on aktivismista, jolla on hyvät tarkoitusperät. Keinot kuitenkin ovat laittomia. Renkaista on päästetty ilmat venttiilin kautta. Auton omistajalle on jätetty tuulilasiin lappunen, jossa kerrotaan maastureiden tappavan.

Muualla Euroopassa, muun muassa Saksassa ja Ruotsissa, vastaavat iskut ovat olleet arkipäivää jo pitkään. Viime syksynä ilmastotoimintaryhmä Asfalttiviidakon intiaanit ilmoitti netissä "riisuneensa aseista" tuhat citymaasturia Ruotsissa.

Myös Berliinissä maastureiden renkaita on tyhjennetty tiuhaan tahtiin. Aktivistit pitävät citymaastureita saastuttavina ökyautoina.

Rikosylikonstaapeli Savolaisen mukaan on todennäköistä, että Turussa netin kautta tulee vielä lisää ilmoituksia tyhjennetyistä renkaista. Nyt tutkittavana olevissa tapauksissa renkaat on tyhjennetty sunnuntai-illan ja tiistaiaamun välisenä aikana. Autot olivat pysäköityinä Sirkkalankadulla, Kaivokadulla ja Ylioppilaskylässä.

Tapauksia tutkitaan vahingontekoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.