Mainos

Aktivistit: Olet valehtelija, Karvinen

Stora Enson toimia Brasiliassa ja Kiinassa arvostelevat aktivistit hiillostivat tänään toimitusjohtaja Jouko Karvista yhtiökokouksessa Helsingissä.

– Olet valehtelija, eräs Karvista syyttänyt aktivisti huusi, kun Karvinen puolusti yhtiönsä pyrkimyksiä ratkaista esille nousseet ongelmat yhdessä paikallisen väestön kanssa.

– Meillä ei ole mitään salattavaa, Karvinen vakuutti.

Yhtiökokoukseen osallistui Stora Ensoa vastustavia aktivisteja Brasiliasta, Uruguaysta, Argentiinasta ja Suomesta. Sen sijaan viime aikoina suurta huomiota herättäneestä Kiinasta ei ollut paikalla ketään.

Stora Enso on Brasiliassa osakkaana Veracelin sellutehtaassa ja Arapotin paperitehtaassa. Uruguayhin on rakenteilla sellutehdas, ja yhtiö päätti äskettäin rakentaa kartonki- ja sellutehtaan myös Kiinaan.

Kiistat koskevat tehtaisiin liittyviä puuplantaaseja. Aktivistien mukaan paikallinen väestö on kärsinyt Stora Enson maanhankinnasta.

– Jos on epäselvyyksiä, palautamme maan, Karvinen vastasi syytöksiin.

Aktivistien puheenvuorot Karvisen katsauksen jälkeen hallitsivat yhtiökokousta. Ainoastaan yksi osakkeenomistaja nousi puolustamaan Karvista

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.