Mainos

Aktivistit marssivat ulos ydinvoimalan laivasta Raumalla

Satakunnan poliisi on marssittanut ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit ulos laivasta Raumalla. Saksan poliisi oli pyytänyt suomalaiskollegoiltaan virka-apua aktivistien tunnistamiseksi ja laivaan nousun selvittämiseksi.

Aktivistit olivat nousseet laivaan luvatta Saksassa. Kahdeksan aktivistia poistuivat laivasta pyydettäessä, kun Happy Ranger -alus oli saapunut Rauman satamaan hieman kello 13:n jälkeen.

Laivan lastina oli ilmeisesti Olkiluodon ydinvoimalaan tarkoitettuja höyrystimiä. Satakunnan poliisilla ei ole tarkkaa tietoa höyrystinten lukumäärästä tai niiden käyttötarkoituksesta.

Aktivistit päästettiin menemään eikä heitä epäillä rikoksesta. Vielä ei ole tarkkaa tietoa, miten tai missä vaiheessa aktivistit ovat laivaan tunkeutuneet.

– Ilmeisesti tämä on sitä Greenpeacen toimintaa: miten järjestö haluaa tuoda asioita esiin. [Ranskalaisen ydinvoimalarakentajan] AREVAn toiminta ympäri maailmaa on ollut ylipäätään sellaista, mikä on Greenpeacea suunnattomasti suututtanut, sanoo Satakunnan poliisin tiedottaja Mari Kaunistola.

Kaunistolan mukaan aktivistit eivät vastustaneet laivasta poistamissta.

– Sieltä he tulivat ulos, kun poliisi heitä pyysi. Ei ollut mitään ongelmaa tai dramatiikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.