Mainos

Aktivistit aikovat uhmata Katmandun ulkonaliikkumiskieltoa

Nepalissa demokratiaa vaativat mielenosoittajat aikovat uhmata viime yönä voimaan astunutta ulkonaliikkumiskieltoa. Katmandulaisia on kehotettu nousemaan talojensa katoille laulamaan demokratiaa puolustavia lauluja.

Nepalin kuninkaan itsevaltaista hallintoa vastustavat mielenosoittajat aikovat uhmata tiukkaa ulkonaliikkumiskieltoa kaikin mahdollisin keinoin. Pääkaupunki Katmandua koskeva ulkonaliikkumiskielto tuli voimaan yöllä, ja sen tarkoituksena on tukahduttaa mielenilmaukset.

Kaupungin kadut ovat tyhjentyneet, ja tunnelma on odottavan jännittynyt. Kieltoa kiertääkseen mielenosoittajat ovat kokoontuneet kaupungin rajojen ulkopuolelle. Monet ovat ilmoittaneet aikovansa marssia kielletylle alueelle.

- Jos kuninkaalla riittää kanttia, haastamme hänet kohtaamaan meidät ilman ulkonaliikkumiskieltoa. Hän on pelkuri ulkonaliikkumiskiellon suojissa, Dasundharan pohjoisessa lähiössä odotellut aktivisti Keshav Joshi sanoi.

Katmandulaisia on kehotettu nousemaan talojensa katoille laulamaan demokratiaa puolustavia lauluja. Kuninkaan palatsin portit ovat pysyneet suljettuina, ja niiden edustalla päivystävät panssaroidut ajoneuvot ja konekiväärimiehet.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.