Mainos

Aktia paransi

Suurin säästöpankki eli Aktia kohensi liikevoittoaan tammi-syyskuulta 13 miljoonalla markalla 47,6 miljoonaan markkaan. Tulosta paransi jatkuvasti kasvanut rahoituskate. Pankin ilmoituksen mukaan se on saanut tänä vuonna noin 13 000 uutta asiakasta.

Lainoja ennustetaan menevän kaupaksi myös jatkossa aikaisempaa enemmän. Kun myös luottotappiot ja arvonalennukset rasittavat aiempaa vähemmän, koko vuoden tuloksen odotetaan olevan selvästi viimevuotista parempi. Aktian rahoituskate oli runsaat 214 miljoonaa markkaa. Se on noin 20 miljoonaa markkaa enemmän kuin vuosi sitten. Rahoituskate syntyy luottojen myynnistä ja talletusten ostosta.

Sen sijaan pankin muut tuotot vähentyivät. Pankin mukaan tämä johtui eräiden saamistodistusten epäkuranttikirjauksista. Pankin mukaan viime vuoteen vertailua tehtäessä on muistettava, että tänä vuonna muissa tuotoissa on kiinteistöjen myyntivoittoja 7,5 miljoonalla markalla. Toisaalta tulosta rasitettiin nyt 25 miljoonan markan ylimääräisellä poistolla yhdestä kiinteistöstä, joka on määrä myydä lähiaikoina.

Aktian henkilöstökulut nousivat 99:stä hieman päälle 102 miljoonaan markkaan, sillä pankki perusti uudet konttorit Tampereelle ja Järvenpäähän. Lisäksi henkilöstöä lisättiin mm. pankin vakuutusyksiköissä ja internet-toiminnassa. Muiden pankkien tavoin myös Aktian luottotappioiden määrä laski, ja ne olivat nyt vajaat 26 miljoonaa markkaa.

Aktiaan tehdyt talletutukset lisääntyivät runsaalla 8 prosentilla 7,8 miljardiin markkaan. Lainoja pankki myönsi hieman päälle 12 prosenttia enemmän, millä lainakanta nousi 6,4 miljardiin markkaan. Aktian vakavaraisuus oli 13,5 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.