Mainos

Aktia ei lämpene yhteistyölle Pohjolan ja Suomi-yhtiöiden kanssa

Aktia Säästöpankki ei aio aloittaa yhteistyötä Pohjolan ja henkiyhtiö Suomen kanssa.

Aktian hallituksen puheenjohtajan Patrick Enckellin mukaan Helsingin seudulle mahtuu uusia pankkeja. Aktia ei myöskään koe uutta pankkia pääkaupunkiseudulla uhkana sen omalle asemalle.

Enckell sanoo Aktian jatkavan edelleen yhteistyötä useiden eri tuotetoimittajien kuten Veritaksen, Robur Henkivakuutuksen ja GE-Vakuutuksen kanssa.

Aktia jatkaa myös yhteistyötä säästöpankkiryhmän ja ns. koivunlehtiryhmän eli paikallisten osuuspankkien keskuspankkina.

Myös Pohjola-yhteistyöhön liittyneillä säästöpankeilla on sopimuksen mukaan jatkossa oikeus myydä myös Veritaksen henki- ja eläkevakuutuksia. -Emme ole nähneet mitään sellaisia merkkejä, että säästöpankit haluaisivat sanoa irti keskuspankkiyhteistyön Aktian kanssa, arvioi Enckell.

Enckell ja tänään Aktian uutena toimitusjohtajana aloittanut Mikael Ingberg korostivat Aktian vahvaa asemaa pääkaupunkiseudulla. Heidän mukaansa Aktialla on vahva edustus pääkaupunkiseudulla, toimiva organisaatio ja vankka rahastoyhtiö. -Siksikö me olisimme mukana perustamassa uutta pankkia Helsinkiin, kun meillä on konttoreita täällä? Meillä on myös valmis hyvin toimiva oma rahastoyhtiö, sanoi Enckell.

Ingbergin mukaan keskuspankkitoiminnalla ei ole kovin suurta vaikutusta Aktian tuloskehitykseen. Seitsemän Pohjola-yhteistyön ulkopuolelle jäävää pankkia edustavat noin puolta säästöpankkien yhteenlasketusta taseesta, luotoista ja talletuksista.

Enckellille ja Ingbergille säästöpankkien Pohjola-yhteistyökuvio ei tullut yllätyksenä. -Me tiesimme, että tietyt säästöpankit suunnittelevat yhteistyötä. Meillä ei kuitenkaan ollut varmaa tietoa sopimuksesta, emmekä olleet mukana näissä neuvotteluissa, sanoi Enckell.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 16.09.2002).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.