Mainos

Aktia aikoo listautua pörssiin

Aktia Oyj aikoo listautua NASDAQ OMX Helsinki Oy:n pörssilistalle ensi syyskuussa. Aktia Oyj:n hallitus on päättänyt hakea A- ja R-osakkeidensa listaamista.

Aktia-konserni tarjoaa pankki- ja vakuutusalan, varainhoidon ja kiinteistönvälityksen tuotteita, palveluja ja ratkaisuja. Konsernin maantieteellisiä toiminta-alueita ovat Suomen rannikkoalueet, pääkaupunkiseutu ja sisämaan kasvukeskukset.

Aktialla on noin 300 000 asiakasta ja noin 90 omaa konttoria. Säästö- ja paikallisosuuspankkien kanssa harjoitetun yhteistyön kautta Aktialla on finanssipalvelujen osalta käytössään noin 430 konttorin verkosto.

Syksyllä 2008 pankki muuttui Aktia Pankki Oyj:ksi ja konsernin emoyhtiön nimeksi tuli Aktia Oyj.

Aktia-konsernin liikevoitto tilikaudella 2008 oli 6,6 miljoonaa euroa. Tilikauden lopussa konsernin oma pääoma oli 316,8 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma 9 540,1 miljoonaa euroa. Aktia Vahinkovakuutuksen (ent. Veritas Vahinkovakuutus) oma pääoma oli 31,9 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma 153,9 miljoonaa euroa tilikauden 2008 lopussa. Aktia Vahinkovakuutus on konsolidoitu konserniin 1.1.2009 lähtien.

Aktian omistajia ovat suomalaiset säästöpankkisäätiöt, instituutiot sekä yksityishenkilöt. Vuoden 2009 alussa voimaantulleen Aktian ja Veritas Vahinkovakuutuksen sulautumisen seurauksena Aktialla on nyt noin 70 000 uutta osakkeenomistajaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.