Mainos

AKT ulos yhteiskuntasopimuksesta

AKT jää ulos yhteiskuntasopimuksesta.

Syynä on EK:n eilinen päätös, jonka mukaan se ei enää tee keskitettyjä tulopoliittisia kokonaisratkaisuja huhtikuun jälkeen.

– EK veti yhteiskuntasopimuksen alas wc:n pöntöstä ilmoittamalla, että keskitettyjen aika on ohi, kunhan ensin varmistetaan 5 prosentin kilpailukykyloikka, tehdään nollakierros 2017 ja sen jälkeen noudatetaan niin sanottua Ruotsin mallia. EK haluaa vain poimia rusinat pullasta. Se ei käy AKT:lle, kommentoi asiaa AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen tiedotteessa.

Ajoitus yllätti

Piirainen sanoo tiedotteessa, että työllisyys- ja kasvusopimuksen optiovuoden loputtua 2016 AKT ei ole mukana sopimassa nollakorotuksista vuonna 2017 eikä 2018 suunnitellussa vientialavetoisessa

Hänen mukaansa EK:n päätös ei ollut yllätys, koska EK on aiemminkin todennut, ettei se ole kiinnostunut keskitetyistä ratkaisuista.

– EK:n ilmoituksen ajankohta oli aika yllätys, en olisi itse uskonut, että kesken yhteiskuntasopimusneuvotteluiden tällainen ilmoitus tehdään. Se oli heidän oma valinta ja me vedettiin siitä lopulliset johtopäätökset, Piirainen sanoi.

Piiraisen mukaan ATK ei ole mukana sopimassa nollakorotuksista vuonna 2017 eikä vuodelle 2018 suunnitellusta vientialavetoisesta palkkamallista.

– AKT valmistautuu liittokohtaiseen sopimuskierrokseen vuonna 2017. Sanoudumme lopullisesti irti keskitetystä yhteiskuntasopimuksesta. EK:n eilinen päätös sinetöi ratkaisun, sanoo AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen liiton tiedotteessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.