Mainos

AKT uhkaa lakolla Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT uhkaa aloittaa lakon Helsinki-Vantaan lentoasemalla ensi maanantaina kello 6, jos kenttäbussien kuljettajien työehtosopimuksesta ei ole siihen mennessä päästy ratkaisuun.

Kiista koskee välittömästi pariakymmentä Suomen Lentoasemapalvelut Oy:n palveluksessa olevaa kuljettajaa. AKT varautuu kuitenkin laajentamaan työtaistelua lentokoneiden polttoainekuljetuksiin. Liitosta kerrottiin maanantaina, että AKT:hen kuuluvat polttoaineautojen kuljettajat ovat valmiit tukilakkoon, jos työtaistelu alkaa. Liitto on neuvotellut tukitoimista myös toisen SAK:laisen liiton Ilmailualan unionin kanssa.

AKT:n lakimies Antti Rinne sanoi, että työtaistelun laajentuminen saattaa olla edessä nopeasti. Työriitaa selvittävä piirisovittelija Esa Lonka neuvotteli osapuolten kanssa maanantaina. Sovittelua jatketaan torstaina.

Suomen Lentoasemapalvelut Oy on puolitoista vuotta sitten toimintansa aloittanut yritys, jonka ilmailulaitos omistaa kokonaisuudessaan. Sen noin 40 työntekijää vastaavat mm. matkustajien kenttäkuljetuksista ja matkatavarakärryistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.