Mainos

AKT tyytyväinen: Selkkaukseen johtanutta varustamoa ei enää käytetä

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ry:n mukaan teräsyhtiö Outokumpu on ilmoittanut, ettei sen alihankkija käytä jatkossa selkkaukseen johtaneen venäläisvarustamon laivoja raaka-ainetoimituksissaan.

Outokumpu on käynyt oman alihankkijansa kanssa keskusteluja ja on sopinut, ettei venäläisyhtiön laivoja toistaiseksi käytetä toimituksissa.

– Outokumpu suhtautuu epäilyihin vakavasti ja edellyttää aina vastuullisuutta omilta alihankkijoiltaan, kertoo viestintäjohtaja Saara Tahvanainen MTV Uutisille.

AKT sanoo tiedotteessaan olevansa tyytyväinen Outokummun ilmoitukseen. 

Kaikki työ Suomen satamissa keskeytettiin tänään vuorokaudeksi aamukuudesta alkaen. Syy toimenpiteeseen on Tornion ammattiosaston saartoon asettaman venäläisen varustamon North Western Shipping Companyn laivan edustajan uhkailu sataman pääluottamusmiestä kohtaan. 

Auto- ja Kuljetusalan Liitto AKT kieltäytyi aiemmin purkamasta venäläisen aluksen lastia työehtorikkomusten vuoksi. 

– Yritysten täysi piittaamattomuus alihankkijoidensa toimista niin maalla kuin merellä ruokkii harmaata taloutta ja polkee työntekijöiden työehtoja. AKT ei voi missään olosuhteissa hyväksyä työehtojen polkemista eikä luottamusmiehiinsä kohdistuvia uhkailuja, AKT sanoo tiedotteessaan.

Ainakin viidellä saman yrityksen aluksella on tavattu vastaavia rikkomuksia kuin lakkoaluksella, kertoo koordinaattori Simo Nurmi Kansainvälisestä Kuljetustyöntekijöiden liitosta ITF:stä.

AKT:n mukaan yritys maksaa työntekijöilleen lisineen alle 500 euron "orjapalkkaa".

AKT sanoo tiedotteessaan toivovansa, että sen laillinen mielenilmaus herättää suomalaiset yritykset valvomaan käyttämiensä alihankkijoiden työehtoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.