Mainos

AKT:ssa paljastui jälleen uusi raju riita

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman saamien tietojen mukaan Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT saattaa joutua loppuvuonna jopa oikeuteen työsuhdekysymyksistä.

AKT neuvottelee paraikaa ammattiliitto Ay-toimihenkilöiden kanssa yhden entisen työntekijänsä vakinaistamatta jättämisestä. Syynä vakinaistamatta jättämiseen saattaa olla syrjintä.

Kiistan kohteena on työntekijä, jolle kirjoitettiin AKT:ssa ensi alkuun vuoden määräaikainen työsopimus. Työsuhteen piti muuttua vakinaiseksi määräaikaisuuden jälkeen.

Työtä tehnyt mies vaihtoi kesken määräaikaisuuden ammattiliiton jäsenyyttä; hän lähti AKT:sta ja liittyi Ay-toimihenkilöihin. Mies jatkoi määraikaista työtään AKT:ssa.

45 minuuttia -ohjelman haastattelemien lähteiden mukaan AKT:n puheenjohtaja Timo Räty olisi ilmoittanut, että miestä ei vakinaisteta, koska hän ei kuulu AKT:oon.

Moni muukaan ammattiliitto AKT:n työntekijöistä ei kuulu AKT:oon vaan Ay-toimihenkilöihin.

Mies oli tehnyt määräaikaisen työnsä hyvin ja hän haki avoimeksi tullutta vakituista työpaikkaa. Vaikka hänet oli todettu päteväksi tekemään työtä, hän ei saanut paikkaa. Miehen työ AKT:ssa jäi lupausten vastaisesti vakinaistamatta.

Nyt vakinaistamatta jättämistä puidaan AKT:n ja Ay-toimihenkilöiden välisissä neuvotteluissa. Ne ovat kesken. Mikäli neuvotteluissa ei päädytä ratkaisuun, asiaa joudutaan puimaan oikeudessa.

AKT:lla on yli 50 000 jäsentä. Timo Räty on johtanut liittoa kymmenen vuotta.

Katso Elisa Tikkasen jutut 45 minuuttia -ohjelmasta 9.11.2011 ja Kymmenen uutisista 4.11.2011:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.