Mainos

AKT: Sisältökysymysten joustavuus ratkaisevaa tupo-asiassa

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen (sd.) pitää sisältökysymysten joustavuutta ratkaisevana keskitetyn tuloratkaisun synnylle ensi syksynä. Lehikoisen mukaan sopimuksen tulee taata eri liitoille mahdollisuus ratkaista alakohtaiset ongelmat.

-En usko, että on edellytyksiä kahden viime kierroksen kaltaisen tupon syntymiselle, jossa kaikki on lyöty kiinni viimeistä pilkkua myöten. AKT:n kannalta tärkein asia on kuitenkin sopimuksen sisältö, ei sopimuksen muoto, Jyväskylässä AKT:n kesäpäivillä tänän puhunut Lehikoinen sanoi. Vaikka yleissitovuuden vahvistaminen on AKT:lle keskeisin tavoite, pelkästään sillä ei Lehikoisen mukaan sopimuksia saada tehtyä

Eilen tupon syntymistä kommentoi Puu- ja erityisalojen liiton puheenjohtaja Kalevi Vanhala (sd.). Hän pitää yleissitovuuden laajentamista edellytyksenä tuloratkaisun synnylle.

Vanhala muistuttaa, että liiton mukaantulo laajaan sopimukseen riippuu myös siitä, mikä on sen sisältö, kattavuus sekä yleinen talouskehitys. Vanhala linjasi liittonsa tavoitteita Puu- ja erityisalojen 100-vuotisjuhlatapahtumassa Tampereen Särkänniemessä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.