Mainos

AKT ryhtyy boikotoimaan sopimuksia rikkovia yrityksiä

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ryhtyy boikotoimaan yrityksiä, joissa ei noudateta työsopimuksia tai joissa käytetään mm. pimeää työvoimaa.

AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen sanoi tänään Kemissä, että niin kansallisessa kuin myös kansainvälisessä autoliikenteessä on laman jäljiltä tilanne, jossa nk. mukavuuslippuautot ovat sotkemassa normaalia kilpailua.

-AKT tulee kohdistamaan boikottitoimia niitä villejä yrityksiä kohtaan, joissa kuljettajat eivät saa työehtosopimuksien mukaisia työ- ja palkkaehtoja tai yrityksissä on pimeätä työvoimaa tai eläke- ja muut sosiaaliturvamaksut eivät ole kunnossa, Lehikoinen sanoi.

Käytännössä boikotti tarkoittaa Lehikoisen mukaan sitä, että varastoissa, terminaaleissa ja satamissa ei käsitellä niiden yritysten lasteja, joilla asiat eivät ole sopimusten ja lakien edellyttämässä kunnossa. Elokuun puolivälissä alkavat boikotit koskevat yli sataa yritystä.

AKT:n boikottitoimet liittyvät maailman laajuisen kansainvälisen kuljetusalan liiton ITF:n 9. kesäkuuta alkaneeseen toimintaan autonkuljettajien työ- ja sopimusturvan parantamiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.