Mainos

"AKT on solmussa oleva naru, jota kiristyy molemmista päistä"

AKT:n valtuustossa ensimmäistä kauttaan istuva Jyrki Korhonen kertoi illan 45 minuuttia -ohjelmalle AKT:ssa vallitsevasta salailukulttuurista. Hän toivoo valtuuston ylimääräisen kokouksen irtisanovan puheenjohtaja Timo Rädyn, jotta umpisolmu ratkeaa.

– AKT on naru, jossa on keskellä solmu. Kiusaamisasia hoidettiin niin, että laitettiin matto narun päälle, ettei sitä näkyisi. Tosiasiassa naru vain kiristyy molemmista päistä, varapääluottamusmies Jyrki Korhonen sanoo.

– Totuus on vaikea käsite. Mikä loppujen lopuksi on sitten totuus. Mutta toimintatapa on hyvin väärä. Valtuusto sai tiedon kiusaamisväitteistä puolitoista vuotta sitten ja sen jälkeen ei käytännössä tapahtunut mitään, kunnes Hilkka Ahde vei asian aluehallintovirastoon ja sitä kautta nyt poliisi tutkii asiaa. Kiusaamisesta olisi pitänyt puhua heti asianosaisten kanssa.

Ylimääräistä valtuustoa puuhataan

Korhonen pitää Ahteen erottamista vääränä kesken poliisitutkinnan ja toivoo ylimääräisen valtuustokokouksen erottavan Rädyn. Hän olisi halunnut Rädyn siirtyvän sivuun väliaikaisesti heti poliisitutkinnan alettua.

– Ylimääräistä valtuuston kokousta puuhataan jo, ajankohta on vielä kysymysmerkki, Korhonen sanoo ja jatkaa:

– AKT:n hallituksen mukaan Ahdetta kohtaan oli täydellinen epäluottamus. Äänestystulos 9 - 11 ei kerro täydellisestä epäluottamuksesta.

Kymmenkunta AKT:n valtuutettua kieltäytyi puhumasta tv-kameran edessä AKT:n tilanteesta.

- Valtuustossa istuu luottamusmiehiä,työsuojeluvaltuutettuja ja osastojen puheenjohtajia. Tuntuu käsittämättämältä, ettei osata sanoa, mikä on moraali siinä tapauksessa, Korhonen sanoi 45 minuuttia -ohjelmalle, kameran edessä.

Korhonen toteaa, että hän ei tunne keskustoimiston arkea, mutta luottaa AKT:n toimiston luottamusmieheen Jukka Kauppiseen. Tämä on kertonut aikaisemmin AKT:n toimiston tulehtuneesta tilanteesta.

Räty voi katkaista uran

– Tässä on herran pelkoa. Räty on voimakas persoona, hänen eteensä poikittainasettuminen voi olla tietyllä tavalla uran katkeaminen. Ehkä joku haluaa edetä AKT:n sisällä, en tiedä. Minulla ei ole sellaisia rasitteita. Hilkka Ahde puhkaisi salailukulttuurin.

Korhonen lisää, että Räty on hyvä neuvottelija, ja ettei hänellä henkilökohtaisesti ole mitään Rätyä vastaan.

AKT on salaseura

Korhosen mukaan vallankaappauspuheilla vain peitellään työpaikkakiusaamista. Kyse ei ole myöskään Hilkka Ahteen vaalikampanjasta tai siitä, että kiusattu olisikin Timo Räty.

– Timo Räty on hyvin voimakas persoona, tuskin hän on kiusattu.

Korhosen mukaan muut kiusatut ovat lähteneet hiljaa pois AKT:sta ja varjelleet ay-liiton mainetta.

– Olen joskus saanut tunteen, että tämä on salaseura, AKT:n valtuustossa ensimmäistä kauttaan istuva Jyrki Kauppinen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.