Mainos

AKT:n Räty solmi erikoisia vuokrasopimuksia viime töikseen

Auto- ja kuljetusalan työtekijäliitto AKT:n maaliskuussa hyllyttämä puheenjohtaja Timo Räty teki viime töikseen erikoisia vuokrasopimuksia sihteerinsä Nesrin Canin ja tämän lähisukulaisen kanssa.

MTV3 Uutisten tietojen mukaan tavallisesti AKT:ssa vuokrasopimukset ovat kuuluneet hallintopäällikön tehtäviin, mutta näissä kahdessa vuokrasopimuksessa on Timo Rädyn allekirjoitus. Lisäksi molemmissa AKT:n ja henkilöiden solmimissa vuokrasopimuksissa on merkintä: vuokralaisella elinikäinen oikeus asumiseen.

Se tarkoittaa sitä, että AKT:lla on tavallista korkeampi kynnys irtisanoa henkilön vuokrasopimus. Suomen Vuokranantajat ry:stä kerrotaan, että vuokrasopimusta ei voida tällöin irtisanoa, jos henkilön työsuhde on voimassa.

– Ehto kirjattiin sopimukseen työsuhteeseeni suoja-asiana. Jo silloin liiton sisällä oli nähtävissä kiusaamista ja pyrkimyksiä savustaa minut ulos. Pyrkimykset ja toimet ovat vain lisääntyneet, kertoo sairaslomalta tavoitettu sihteeri Nesrin Can MTV3 Uutisille.

Asiantuntijoiden mukaan tavallisemmin elinikään eli kuolemaan päättyvä määräaikainen vuokrasopimus tehdään iäkkäiden ihmisten kanssa. Nuorempien henkilöiden kanssa määräajan pituus voidaan katsoa purkutilanteessa kohtuuttomaksi.

Taas uusi kiusaamisilmoitus

AKT:n puheenjohtajan sihteeri Nesrin Can on tällä hetkellä sairaslomalla työpaikkakiusaamisen takia.

Canin mukaan Timo Räty ei ole häntä kiusannut, vaan useat muut henkilöt liiton keskustoimistossa. Hän on tehnyt työnantajalleen ilmoituksen työpaikkakiusaamisesta.

– Kiusaajia on useita, minua ylempänä olevia henkilöitä toimistossa, Can sanoo.

Can korostaa, ettei tehty vuokrasopimus ole lain, AKT:n sääntöjen tai AKT:n hallinnon päätösten vastainen, eikä Räty ole ylittänyt asiassa toimivaltuuksiaan.

Timo Räty ei halunnut kommentoida AKT:n tekemiä vuokrasopimuksia julkisuudessa.

Tilintarkastaja kiinnitti huomiota

AKT:n hallitus sai tietää asiasta vasta viime viikolla, toista kuukautta Rädyn erottamisen ja tehtyjen vuokrasopimusten jälkeen. Tiedon hallitukselle toi tilintarkastaja, joka oli kiinnittänyt asiaan huomiota.

AKT:n tilintarkastaja ei halunnut kommentoida asiaa MTV3 Uutisille.

Asia noussee esiin AKT:n valtuustossa, joka on koolla tämän kuun viimeisenä päivänä. Valtuustossa on 40 jäsentä.

AKT osti maaliskuussa 400 000 euroa maksaneen asunnon Helsingin Kalliosta, johon Nesrin Can muutti vuokralaiseksi. Hän maksaa AKT:lle työsuhdeasunnon vuokraa, jonka verottaja on määritellyt.

Nesrin Canin lähisukulainen muutti toiseen, jo AKT:n omistuksessa olleeseen asuntoon Helsingin Kallioon kevättalvella. Canin mukaan molemmat vuokrasopimukset tehtiin samanaikaisesti ja niihin kirjattiin sama ehto elinikäisestä asumisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.