Mainos

AKT:n puheenjohtajaksi tarjolla ay-nimiä

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtajaksi on tullut useita hakemuksia, kertoo etsintätyöryhmän puheenjohtaja Veijo Ruonala. Työryhmä käsitteli hakemuksia ensimmäistä kertaa tänään

– Kyllä meillä jonkinlainen käsitys on, ketä me lähdemme esittämään. Mutta antaahan vielä aikaa mennä, jos tulee ehdokkaita lisää, Ruonala kertoi kokouksen päätöskahveja odotellessaan.

Ruonalan mukaan puheenjohtajaksi on tarjoutunut ay-liikkeen parista tunnettuja ihmisiä. Hän kertoo, että sellaisia etsintäryhmä on hakenutkin. Ehdokkaiden nimiä työryhmä ei vielä paljasta.

– Ihan hyviä ehdokkaita, sanotaan näin, Ruonala kiertelee.

Nimiä Ruonala lupailee varovasti paljastavansa syyskuun aikana. Suunnitelmien mukaan silloin alkaisivat aluekokoukset, joissa puheenjohtajan valintaa pitäisi päästä puimaan.

AKT:n valtuusto lyö lukkoon uuden puheenjohtajan liiton syyskokouksessa 29.–30. marraskuuta.

Valtuusto on pyytänyt etsintätyöryhmältä vähintään kahta nimeä kokoukseen mennessä, ja kokouspäivämäärään saakka Ruonala lupaa vastaanottaa uusia hakemuksia. Toive on, että uuden puheenjohtajan työt alkaisivat heti kokouksen jälkeen.

Puheenjohtajaa ei houkutella palkalla

Vielä kaksi viikkoa sitten Ruonala kertoi, ettei kukaan ole ilmoittautunut puheenjohtajakisaan. Tuleva puheenjohtaja joutuukin astumaan melko ryvettyneisiin saappaisiin.

– Kovaan paikkaanhan tähän tulee, ja julkisuusmylly on varmasti aika ankara, Ruonala arvioi.

Edellinen puheenjohtaja Timo Räty hyllytettiin maaliskuussa ja erotettiin kesäkuussa, kun epäilyt työpaikkakiusaamisista päätyivät syyteharkintaan. Kantelun oli tehnyt viestintäpäällikkö Hilkka Ahde.

Lisäksi on paljastunut, että Räty on tehnyt erikoisia vuokrasopimuksia. Hän on vuokrannut sihteerilleen ja tämän äidille AKT:n omistamat asunnot elinikäisellä sopimuksella arvioiden mukaan alihintaan.

Vaikeasta paikasta huolimatta uudelle puheenjohtajalle ei ainakaan toistaiseksi ole luvattu palkankorotusta. AKT:n aiemmille puheenjohtajille on maksettu pienempää palkkaa kuin muille ay-johtajille.

– Raha-asiat varmaan pystytään keskustelemaan sitten toisessa pöydässä. Ensin haetaan aatteellista ja oikeaa ihmistä, sitten puhutaan rahasta, Ruonala toteaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.