AKT:n Piirainen ei kerro uhkauksen laatua

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n puheenjohtajan Marko Piiraisen mukaan AKT:n mielenilmaus kytkeytyy välillisesti myös suomalaiseen teollisuuteen sikäli, että Tornion kiistan aiheuttanut venäläislaiva kuljetti sulatettavaa romua Outokummun terästehtaalle.  

-Tällaisia tapauksia ei tulisi, jos yritykset pitäisivät huolta, että niiden tavarantoimittajat noudattavat kansallisia ja kansainvälisiä työehtoja, Piirainen sanoi STT:lle.   

Hänen mielestään myös valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Pekka Haavisto (vihr.) voisi aktivoitua asiassa.  

AKT:n mielenilmauksen varsinainen syy on venäläisvarustamon edustajan sataman pääluottamusmiehelle lähettämä kirjallinen uhkaus. Piirainen ei suostunut tarkemmin kertomaan, minkä laatuisesta tai kuinka rajusta uhkauksesta oli kyse.  

-Olennaista on, ettemme missään olosuhteissa hyväksy, että luottamusmiestä aletaan uhkailemaan. Yhteiskunta ei voi palata 30-luvun tyyliin, jossa laillisesti valittuja työntekijöiden edustajia estetään hoitamasta tehtäviään.  

AKT:n Tornion ammattiosasto asetti venäläislaivan lakkoon, koska sen miehistöön ei AKT:n tietojen mukaan ole sovellettu työehtomääräyksiä. Laiva on seisonut satamassa viikon. Lakko tarkoittaa sitä, että aluksen lastia ei pureta tai lastata.  

Lue myös:

    Uusimmat