Mainos

AKT:n Lehikoinen: Itärajalle yhdet yhteiset tullitarkastukset

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton puheenjohtaja Kauko Lehikoinen suosittelee itärajan tullitarkastuksiin ns. yhden kopin periaatetta. Kummankin maan tulli työskentelisi yhteisissä tiloissa, ja ajoneuvot voitaisiin tarkastaa yhteistoimin.

Käytännön tullaus, jossa tarkastetaan ajoneuvo ja kuorma, tehtäisiin yhdessä, ja paperit käsiteltäisiin samanaikaisesti muiden tarkastusten kanssa.

Lehikoisen tuoreen kokemuksen mukaan Venäjän tullissa paperit pitää näyttää kuudessa paikassa ja maksuja peritään niistä kahdessa. Lehikoinen esitteli näkemyksiään tuoreen Pietarin-matkansa jälkeen tänään Helsingissä.

Lehikoisen mukaan Venäjän tullimiehillä on selvästi ongelmia työskentelyrytmissä ja ehkä halussakin työskennellä. Suomalaisten työskentelytapa pakottaisi venäläisetkin muuttamaan rytmiään, hän arvioi.

Rekalla Pietarissa käyneen Lehikoisen huomio oli kiinnittynyt myös venäläisten tullivirkailijoiden 300 markan kuukausiansion ja elintason epäsuhtaan.
-Matkalla vakuutuin siitä, että tulliasemilla on edessä suuri vaihto. Sata suomalaista rekkaa seisoo Moskovassa, koska tullimiehiä on pidätetty. Tämä lienee oire suuresta puhdistuksesta, Lehikoinen arvioi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.