Mainos

AKT:n lakon sovittelusta ei päätöksiä

Palkankorostusten ohella ongelmakysymyksiä ovat muun muassa työvoiman käyttöön kuten työaikoihin ja osa-aikatyöhön liittyvät kysymykset.

Autoliikennettä uhkaavan lakon sovittelussa ei ole tapahtunut edistystä. Tiistaina keskeytetyn sovittelun jatkosta ei ole toistaiseksi tietoa.

Mikäli Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n ja Autoliikenteen työnantajaliiton välisissä neuvotteluissa ei viikonloppuun mennessä saavuteta ratkaisua, lakko pysäyttää suuren osan maan autoliikenteestä sunnuntai-iltana. Työtaistelun piirissä ovat kaikki suurimmat bussi- ja kuorma-autoyritykset.

Osapuolet ovat neuvotelleet alan uusista työehtosopimuksista viime vuoden lopusta saakka. AKT jätti lakkouhkan kuukausi sitten, mutta se ei ole nopeuttanut neuvotteluja.

Tiistaina valtakunnansovittelija Juhani Salonius katsoi, ettei sovintoesityksen antamiseen ollut edellytyksiä. Torstaina Salonius arvioi Helsingin Sanomille, että lakko näyttää väistämättömältä, koska osapuolten näkemyserot osa-aikaisten kuljettajien käyttämisestä eivät ole kaventuneet.

Neuvottelujen jatko riippuu nyt kiistan osapuolista. Mikäli edistystä tapahtuu, Salonius kutsunee neuvottelijat uudelleen Bulevardille.

Palkankorostusten ohella neuvotteluja jumiuttavat työvoiman käyttöön kuten työaikoihin ja osa-aikatyöhön liittyvät kysymykset.

Työnantajaliiton mukaan AKT ilmoitti ensimmäistä kertaa tiistaina palkankorotusvaatimuksensa, mutta asiasta ei tuolloin päästy vielä keskustelemaan.

Mahdollisesti sunnuntaina kello 18 alkavan työtaistelun piirissä on yli 10 000 työntekijää. Tammikuun lopussa päättyneet työehtosopimukset koskevat noin 30 000:ta työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.