Mainos

AKT:n lakko vaikuttaaa myös Helsinki-Vantaan lentoihin

Autoliikenteen lakko vaikuttaa myös lentoliikenteeseen. Lakon alkaessa vain kolmasosa Helsinki-Vantaan tankkaajista on töissä.

Finnairin mukaan joitakin lentoja voidaan joutua peruuttamaan ja myös myöhästymisiä on odotettavissa.

- Mitään massiivista peruutusaaltoa ei ole näkyvissä, Finnairin Liikenteenohjauksesta vastaava johtaja Jukka Glader kertoo.

- Finnairin kohdalla kotimaan ja Euroopan liikenteessä saattaa tulla viivästyksiä ja yksittäisiä peruutuksia. Kaukoliikenne toimii kuitenkin sataprosenttisesti.

Lentojen viivästykset johtuvat siitä, että koneisiin joudutaan tankkaamaan ulkoasemilla normaalia enemmän polttoainetta, jonka vuoksi tankkaukset kestävät pidempään.

Täydet polttoainetankit saattavat johtaa myös rajoituksiin koneisiin lastattavan rahdin suhteen. Gladerin mukaan rahtirajoitukset arvioidaan lakon alettua päiväkohtaisesti, sillä myös sääolosuhteen vaikuttavat sallittuun rahtiin. Helsinki-Vantaalla riittää polttoainetta Gladerin mukaan noin viikoksi

Koneita pyritäänkin tankkaamaan mahdollisimman paljon ulkomailla.

- Kaikille Helsinkiin operoiville lähtee viesti, että Helsingistä ei saa polttoainetta ja he varautuvat niin sanottuun läpitankkaukseen. Eli esimerkiksi Lontoosta operoiva British Airways tankkaa jo Lontoossa niin paljon polttoainetta, että se riittää myös paluumatkaan.

Katso Raimo Pitkäsen raportti

Katso Jussi Kärjen analyysi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.