Mainos

AKT:n lakko pysäyttää kaupan tavaraliikenteen

Satamien lastausboikotti alkaa huomenna aamulla, sillä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n ja työnantajan kiistaan ei saatu tänään sopua. AKT pysäyttää kaupan kuljetukset satamissa tukeakseen Tampereella lakossa olevia bussinkuljettajia.

Banaaneja

AKT:n tukilakon vaikutukset näkyvät pian kaupan hyllyillä. Tuontitavarat häviävät hyllyiltä sitä mukaa kun varastot kuluvat loppuun. Esimerkiksi vihannekset loppunevat muutamassa päivässä kaupoista, ja myös hedelmien tarjonta vähenee nopeasti. Muita ulkomaisia tuotteita riittänee kauppojen varastoissa pitempään - esimerkiksi säilykkeitä on varastoissa muutamiksi viikoiksi.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius jatkaa bussilakon sovittelua keskiviikkona aamupäivällä.

Uhkaavaan konepäällystölakkoon ei saatu tänään ratkaisua. Lakko pysäyttäisi alkaessaan yhdeksän kaupungin voimalaitokset. Osapuolet hylkäsivät iltapäivällä valtakunnansovittelijan sovintoesityksen. Konepäällystöliiton mukaan sovintoesitys olisi merkinnyt heikennystä kaksi vuotta sitten tehtyyn ratkaisuun.

Ensi viikon torstaina alkavat lakot vaikeuttaisivat energiantuotantoa muun muassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Oulussa, Kuopiossa, Kotkassa ja Mikkelissä.

Huomenna jatketaan Veturimiesten lakonuhan sovittelua ja samaten valtakunnansovittelijan toimistoa työllistää myös Ilmailualan unionin työtaistelu-uhka.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.