Mainos

AKT:n hallitus koolla selvitysmiehen johdolla

AKT:n hallitus on koolla puimassa liiton tulehtunutta tilannetta selvitysmies Matti Vehkaojan johdolla. AKT:n entinen liittosihteeri Vehkaoja nimettiin selvitysmieheksi setvimään työilmapiiriongelmia samassa kokouksessa, jossa AKT:n hallitus antoi potkut viestintäpäällikkö Hilkka Ahteelle. Vehkaojaa on pidetty puheenjohtaja Timo Rädyn miehenä ja siksi osa AKT:läisistä ei luota selvityksen puolueettomuuteen.

Vehkaoja pyysi hallituksen koolla jo täksi päiväksi ennen huomista varsinaista hallituksen kokousta. Huomenna Vehkaoja tapaa liiton toimiston henkilökuntaa.

AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn jatko liiton johdossa on vaakalaudalla huomenna. AKT:n hallitus päättää, kutsutaanko ylimääräinen valtuuston kokous koolle. MTV3:n uutisten tietojen mukaan hallituksen enemmistö on Rätyä vastaan - vähintään äänin 10 - 9. Myös enemmistö valtuutetuista on kääntynyt Rätyä vastaan.

Huomenna järjestetään myös Hilkka Ahteen tukimielenosoitus Hakaniemessä yhtä aikaa hallituksen kokouksen kanssa.

Viime viikolla AKT:n entinen puheenjohtaja Kauko Lehikoinen ja kaksi muuta AKT:n entistä johtohenkilöä vaati Timo Rätyä jättämään paikkansa liiton edun vuoksi. Myös AKT:n valtuuston 1. varapuheenjohtajan Jape Lovénin mielestä Rädyn pitäisi erota.

AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn mukaan liitossa vellovan kohun taustalla on valtataistelu ja halu nujertaa AKT. Räty kommentoi Hilkka Ahteen potkuja ja liiton tilannetta maanantaina Huomenta Suomen haastattelussa. Räty ei aio itse erota tehtävästään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.