Mainos

AKT:n boikotti poiki rikosilmoituksen Oulussa

SAK:laisen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n boikotti on poikinut rikosilmoituksen Oulussa. Kaksi saman omistajan omistamaa pohjoissuomalaista yritystä on pyytänyt Oulun poliisia keskeyttämään boikotin sekä selvittämään boikotin laillisuuden.

Ilmoituksen jättäneiden kuljetusliikkeiden mukaan AKT:n aluetoimitsija on kieltänyt Oulun ja Kemin satamissa työskenteleviä ahtaajia lastaamasta ja purkamasta liikkeiden autoja. Ilmoituksen jättäjien mukaan heitä painostetaan boikotin avulla liittymään Autoliikenteen työnantajaliittoon.

Tänään jätetty rikosilmoitus on ensimmäinen, jonka AKT:n julistama boikotti on saanut aikaan. Suomen Kuorma-autoliitossa kuitenkin arvellaan, että boikotit voivat poikia rikosilmoituksia myös muualla Suomessa.

AKT ilmoitti elokuussa ryhtyvänsä boikotoimaan mm. sellaisia yrityksiä, joissa ei noudateta työsopimuksia tai joissa käytetään pimeää työvoimaa.

Boikottitoimet liittyvät kansainvälisen kuljetusalan liiton ITF:n maailmanlaajuiseen tehokampaan, jolla halutaan parantaa autonkuljettajien työ- ja sopimusturvaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.